Samsung heeft zijn release date van de Samsung Galaxy Note 5 naar voren geschoven, zo weet Business Korea te melden. Volgens de geruchten zal Samung Electronics op 13 augustus een evenement in New York houden om de Galaxy Note 5 aan te kondigen. Naast de aankondiging van de Galaxy Note 5 wordt waarschijnlijk ook de Galaxy S6 Edge Plus aangekondigd.

De Galaxy Note 5 & de Galaxy S6 Edge Plus zullen waarschijnlijk nog in augustus op de markt komen in Amerika. En zullen waarschijnlijk snel daarna ook in Nederland beschikbaar zijn.

Recente geruchten geven ook meer prijs over de waarschijnlijk specificaties van de Galaxy Note 5. Deze zou namelijk een 5,7inch QHD Super AMOLED scherm hebben van 2560×1440 pixels. De Samsung Galaxy Note 5 wordt aangedreven door zijn eigen Exynos 7422 processor, heeft 4GB werkgeheugen en zal een 16 megapixel camera met OIS (optical image stabilization) hebben om foto’s te schieten. Natuurlijk is de gebruikelijke stylus ook weer aanwezig.

De Galaxy S6 Edge Plus is in principe de Note 5 zonder stylus. Deze heeft namelijk ook een 5.7inch scherm, Exynos 7422 processor, 3GB werkgeheugen & 16 megapixel camera.

Dat Samsung zijn Galaxy Note nu in augustus op de markt wil brengen is hoogst ongebruikelijk. Samsung heeft tot nu toe altijd zijn telefoons aangekondigd tijdens de jaarlijkse IFA beurs in Berlijn, werelds grootste show op het gebied van consumer electronics. Dit willen ze doen om meer toestellen te verkopen voor de release van Apple’s iPhone 6S in september.