Nog enkele dagen tot de lancering van de nieuwe Galaxy Note 5 en de informatie over het toestel komt vanuit allerlei hoeken en gaten.
Nu zijn bijvoorbeeld de volledige specificaties gelekt van de Galaxy Note 5. Dit recente lek komt uit China en toont wat de Note 5 allemaal in huis heeft.
Officieel wordt deze natuurlijk pas aanstaande donderdag aangekondigd tijdens het Unpacked event wat Samsung organiseert in New York.

De Galaxy Note 5 is inmiddels bekend onder het model nummer SM-N920C en zal verder de volgende specificaties hebben:

Display
Display 5.7 inch
Resolutie 2560×1440 pixels
Technologie QHD Super AMOLED
Touchscreen Multi-aanraking
Krasvast glas Ja
Hardware
System chip Exynos 7420
Processor 8-core, 2.10 GHz
64-bit Ja
Geheugen
Systeem geheugen 4 GB
Intern geheugen 32 GB
Batterij
Vervangbare batterij Nee

Zoals je kan zien zal de Galaxy Not 5 toch geen Exynos 7422 chipset hebben zoals eerder gesuggereerd werd maar een Exynos 7420 zoals nu ook al in de Galaxy S6 zit. De GPU die de display zal aansturen is de Mali-T760. Verder natuurlijk 4GB geheugen wat voor het multitasken zeker van pas zal komen. Met een intern geheugen van 32GB en de optie voor een 64GB en 128GB wordt er (helaas) ook verwacht dat er geen mogelijkheid is voor een uitbreiding via MicroSD kaart.

Natuurlijk zal de Note 5 de laatste Android 5.1.1 Lollipop met Samsung’s eigen Touchwiz interface draaien. En zal deze een 16MP camera hebben op de achterzijde en een 5MP selfie-camera op de voorzijde.

Natuurlijk blijven dit geruchten totdat de release officieel is. Nog een paar dagen en we zullen het weten.

Note-5-Spec-sheet