Samsung heeft op zijn Unpacked Event officieel de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 edge+ gepresenteerd. Laten we maar gelijk met het slechte nieuws beginnen. De Galaxy Note 5 komt helaas niet naar Nederland. Samsung zegt dat de S-Pen amper wordt gebruikt door de Europeanen en wil niet dat de Note 5 concurreert met Galaxy S6 edge+.

Specificaties

De Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 edge+ zullen beiden een 5.7 inch AMOLED scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels hebben. De Galaxy S6 edge+ zal aan de voorkant 2 gebogen randen hebben. Terwijl bij de Galaxy Note 5 juist de achterkant ligt gebogen is zodat deze goed in de hand ligt. Tevens zijn de randen van het toestel nog dunner geworden zodat het scherm nog groter is.

Tevens zullen beiden inderdaad de Exynos 7420 processor hebben zoals al eerder aangekondigd. En beschikken ze over minimaal 32GB geheugen. Beide toestellen hebben ook 4GB RAM geheugen, in tegenstelling tot de eerder genoemde 3GB voor de S6 edge+. Ook hebben beide dezelfde camera als nu al in de S6 edge zit, te weten een 16MP camera aan de achterzijde en een 5MP camera aan de voorzijde.

De Galaxy Note 5 zal net als de Galaxy S6 edge+ een 3000mAh accu hebben. Tevens is er een quick-wireless lader aangekondigd die beide toestellen binnen 2 uur draadloos kan opladen. Dat is een uur sneller dan de huidige Galaxy S6 edge.

Software

Beide toestellen zullen vanaf de release draaien op Android 5.1.1 Lollipop. En er zijn wat kleine aanpassingen gedaan aan de TouchWiz interface en andere Samsung applicaties. Zo heeft de camera App bijvoorbeeld een upgrade gekregen om direct vanuit de App een Live Broadcast te kunnen doen naar  Youtube zodat je familie en vrienden gelijk kunnen zien wat jij allemaal aan het doen bent. En is de stabilisatie software verbeterd waardoor de beelden nu nog beter stabiel blijven.

Formaat

De Galaxy S6 edge + heeft een formaat van 154,4 x 75,8 x 6,9 millimeter en het gewicht is 153 gram. De Galaxy Note 5 is 153,2 x 76,1 x 7,6 millimeter en heeft een gewicht van 171 gram.

Beschikbaarheid en prijzen

Zoals in het begin al gezegd zal de Galaxy Note 5 helaas niet in Nederland (en de rest van Europa) uitkomen. De Galaxy S6 edge + gelukkig wel. Deze zal vanaf begin september in Nederland verkrijgbaar zijn. En zal € 799,- gaan kosten voor het 32GB model.

Foto’s

Officiële Presentatie video

Samsung heeft de volgende video uitgebracht om de Galaxy Note 5 te presenteren:

En daarnaast de volgende video voor de Galaxy S6 edge + :

Unpacked Event

Hieronder kan de livestream teruggekeken worden.